Sunday, July 21, 2013

salam ramadhan dari gambang

hai semorang. sihat?
hehe. aku tau aku jarang dah update belog. mood tu tak sampai nak update belog. setiap kali aku nak update ade je suara dalam cakap lebih baik kau pergi tido dari update blog. syaiton betul. 

ni pun atas desakan die hard fan belog aku. wahahahaha. 
tak sangka belog aku ni bukan nye cantik benau, bukan nye canggih benau, tapi still ada orang nantikan update dari aku. ah sudah kau jangan nak bragging kat sini. 

sejak bulan puasa ni kerja aku ulang alik pergi lab siapkan eksperimen takpun terbongkang tido dalam bilik.
entah, yang penting aku tak berapa nak enjoy buat PSM ni. seriously macam takde mood weh. maybe sebab puasa dekat perantauan tak sama dengan puasa dekat rumah dengan duit pun korek korek hidung. peh lagilah. tersiksa jiwa batin jiwa raga aku.

tapi....

*elemen suspen diselitkan

yang bestnye berpuasa dekat sini bila dapat berbuka dengan kawan kawan taklah sensorang. yelah, forever alone lah berbuka sengsorang, dah la jauh beribu kilometer dari rumah lepas tu dengar lagu raya yang sesedih tu macam dah boleh buat drama dah. kahkah. 
sambil berbuka tu boleh lah berkongsi makanan, berkongsi cerita, berkongsi gosip. *amboi kemain
lepas dah habis berbuka tu, siap2 pergi terawih. walaupun jauh *yelah kitorang dok kk4, nak pergi masjid memang jauh beribu riban* dan agak memenatkan tapi tak terasa sangat bagi aku sebab sambil jalan sambil sok sek sok sek. hahahahaha. berborak lah dul.  
dan tetibe aku terfikir ni kan last cuti sem yang panjang aku kat ump. kalau tak bila lagi nak merasa nak berpuasa dekat ump. for sure bila aku dah graduate nanti *insha Allah, aku takkan lupa kenangan aku berpuasa dekat ump sambil siapkan projek final aku dengan kawan kawan aku. 


walaupun agak seteresss dengan PSM, aku enjoy duduk sini sebab youtube laju wahahaha dan aku asyik gegelak je duduk sini sebab ada kawan kawan yang best yang boleh buat kau gelak 24 jam. cc: acha, mira, ira, jijah. p/s: rakan tauladan jangan dilupakan. hahahahaaaaaaa



hiks. comel gilaaaaaaaa.



ni masa kitorang kat lab. ada gaya doktor tak? heh.


saje nak tunjuk aku buat ape lab. haha. ni preparation nak buat thin layer chromatography from kacip fatimah extract.

ada benda lagi aku nak tunjuk. 


aku jumpa ni kat kk4. amboi deep. 

hehe. so sampai sini je lah aku pot pet pot pet. doakan aku punya PSM berjalan lancar dan sem depan boleh buat thesis dengan tenangnye. amin. ni aku tengah tengok kalender je haaa kira hari nak balik hometown. eceh. 
lepas tu raya, yeay.

mintak maap zahir batin. *tetibe.
kbaaiiiiiiiiiiii selamat berbuka.






3 comments:

  1. Just nice. Awak tidak menghampakan saya.. :D ♡♥♥♡☆★

    ReplyDelete
  2. Just nice. Awak tidak menghampakan saya.. :D ♡♥♥♡☆★

    ReplyDelete