Sunday, December 21, 2014

awkward...

hye, it's been a while since this blog has spoken out her voice.

eceh.

nothing much, cuma sekarang fokus pada kerjaya. eceh lagi. banyak kerja. stress itu ada. kalau takde tu tipu nak mam sebab mana ada kerja yang tak stress.

kadang2 perasaan insecure ni susah nak buang.
ada sahaja benda yang nak difikir walaupun kau sedang berada di zon yang selesa.

well that's what we called human and life.

bye. good nite

Wednesday, October 22, 2014

hari ni pada tahun lepas genap setahun mama pergi.

tak tahu hari ni, detik detik terakhir cakap dengan mama, jumpa mama melekat macam gam dekat kepala ni. orang kata:

"WEI, DAHLAH, JANGAN DIKENANG ORANG YANG DAH TAKDE."

"BE STRONG"

"SEDEKAHKAN ALFATIHAH"

terima kasih pada yang mengingatkan.

terkilan. banyak benda.

first, tak dapat nak bawak mama pergi tengok konvo aku. hari yang paling dia nak tengok.
second, tak sempat nak tunjuk kat mama yang aku dah kerja.
third, dulu masa sekolah aku teringin nak bawak mama jalan2, aku yang drive, aku yang belanja dia.
after all this while, mama yang selalu belanja aku.

bye. alfatihah untuk mama.

Friday, September 19, 2014

hati mati

hai. long time no see.

sebenarnya there's a lot of stories aku nak share, tapi disebabkan malas nauzubillah padahal taip pakai tangan bukan nya pakai kaki. zzzzz 

dan, dan aku rasa aku dah berubah. aicehhh.

berubah ke arah ape tewww.

masa lapang aku gunakan untuk reflect diri sendiri, what i have done to myself, family, friends, to people around me, adakah hati aku semakin hari semakin keras tatkala umur aku semakin meningkat, seriously these few days aku rasa aku dah berubah, aku bukan orang yang baik hati macam dulu *angkat bakul, bakul angkut aku* 

Al fatihah untuk hati yang semakin hari semakin mati.
tapi hati yang mati ini sesungguhnya layak untuk certain people yang macam asshole punya perangai. 

kalau aku berubah dasyat sangat, please tell me to change it. to be better of course. 

okbai. :) may peace be upon you.