Saturday, September 15, 2012

the very first week

everything run smoothly. very smooth i guess.
haha.

Monday - kelas Separation technique. masuk masuk je dah kena buat surat untuk Miss Nadiah. what the..?
surat yang kena explain apa yang kita paham pasal subjek ni. dude, aku baru je masuk kelas dia. tapi merungut merungut pun aku tetap buat surat tu. dua perenggan je yang aku mampu. wakaka.

Tuesday - kelas paling ditakuti di alam semesta; Unit Operation. lebih kurang macam Thermodynamics and Physical Chemistry tapi lagi mendalam. humangaihh. yang subjek dua tu pun aku dah tergolek golek apatah lagi yang ni. phewww. it's gonna be hard! D:

Wednesday - kelas cancel, ada talk. pasal nuclear katanya. aku attend pun sebab nak markah merit. puhaa. takut sem depan kena tendang duduk luar, as korang tahu mana ada living things duduk dekat Gambang ni? yang aku tahu Gambang Water Park adelah. hahaha. ada, but it's quite far from here. =.= ok back to the talk, yang bagi talk tu orang luar, from Germany. quite handsome jugak lah. haha. but pity, suara tak dengar. aku ngan shasha borak borak jelah.









Thursday: JAMUAN RAYA! officially kelas canceled. UMP buat jamuan raya dekat depan canseleri. dengan panas panas bahang, aku and the gang gagahi jua menuju ke situ. hoi ayat! ahh, tak kesah laa asalkan dapat makan free. kahkah. tapi mak oi kemain ramai orang weh. kena berebut amek makanan. yang aku dapat, air jambu jatuh kat badan. pehhhhh, balik badan aku bau air jambu batu. disebabkan orang yang terlampau ramai, aku cuma dapat makan satay dengan rendang je. -__________________- ingatkan dapat lah makan ketupat rendang sila nikmati kawan, tapi takpe, alhamdulilah, dapat jugak aku makan. :D

yang hari rabu ni panjang sikit sebab malamnya aku dan roomate aku dapat chance dinner raya dengan MB Pahang. bertolak lepas maghrib, sampai dekat pukul 9. and baru aku tau yang rumah MB dekat dengan Teluk Cempedak, padahal hari hari lalu pergi pantai. haha. Thanks YB served student UMP dengan makanan yang sedap sedap. :)  and the best part is kitorang dapat kain baju. weheeeeeee. boleh buat baju raya untuk raya tahun depan.

Friday: pagi kelas Polymer, kelas Organic Chem batal. Prof Benji sakit perut kot. tu andaian aku je. entah. ada kerja kena buat agaknya. katanya next week baru proper lecture. ramai kot kelas prof disebabkan oleh open registration still open, berebut rebut coursemate aku nak cop kelas dia. rumors cakap peh, macam orang je rumors tuh, prof ben nak retire within this year. :( dia ajar best kot. 

ok, kelas polymer, nak carik kelas pun still tak dapat. buat malu je. padahal dah third year wehhh, buat malu senior. haha. yelah, letak kelas dekat hujung dunia, memang lah tak dapat carik. kelas ni quite funny sebab lecturer nyeeee bukan orang Malaysia. so, loghat negara asal still pekat and we seem a lil bit understand. but we'll try for the next lecture. perhaps. haha. 

Saturday: updating my blog, current profile pictures on facebook, twitter, tidooo. it's weekend bebehhh. 
study? later on lahh. haha. 

p/s: padahal previous blog dah sungguh sungguh cakap nak study. puiiiiiiiiii. 
nak study kena ada mood. kbai. 

happy weekend guys! 








2 comments:

  1. hoii..ok la tu perjlnn hdup anda di awal sem neh..haha..aku ni haa..awl2 lg da nk kne wat rport bagai..dah la payah!dossshhh...kls slalu lmbt sbb time ak nk g kls, ade je junior dtg kt aku mnx tnjuk kls..hadoiiii...akak SENIOR knnnnnzzz... XD

    ReplyDelete
  2. yeahhh, akak senior kannn? haha. aku pun dah banyak keje menanti weh. dasat hidup sebagai senior ni. hahahaha

    ReplyDelete