Thursday, December 29, 2011

wishlist for 2012. :D


opocottt. haihh kejap je nak masuk tahun 2012.
aku ingat kan nak buat wishlist untuk tahun depan. tapi yang tahun ni pon aku tak terbuat.
ehemm. *terasa

tadi aku jengah sekejap blog mat. dia pun rumuskan apa yang dia rase sepanjang tahun 2011 nih.
aku? well, tak tau nak describe macam mane. same je kot.
hahaha. being emotional for all the times.
gila mengarot.
orang bapp, bapp sikit. mula nak touching.
*bappp, bapp tu maksudnya pukul, tapi disini aku nak tekankan yang maksudnya marah atau sama waktu dengannye*



aku tengah study week ni, tapi aku menghadap nota tu macam aku manghadap bantal.
alahaiii. mengantookk nyee punnn. 
hari selasa next week paper testing & calibration method.
macam banyak sangat nota dia. aku rase combi antara sejarah + maths + statistics + analytical.. bla bla bla.
ok. next topic  main topic;

ape aku nak buat tahun 2012 ni?
well, aku firstly aku nak jadik kuat.
bukan badan berketul2 tu. haihh. ape tak pelik kalau perempuan badan berketol2?
sumpah pelik.
aku nak jadik kuat dari segi mental, emosi, perasaan.
tak nak kena dumped, kena buli, kena tipu. *lemah sangat ko ni*
ecececehhh. 
kalau boleh aku nak ignore bende2 yang tak penting ni.
"ahh, mengarut saje semua itu"
lebih kurang macam tu kot ayat aku kalau ade bende yang menjengkelkan datang kat otak aku ni.



second; 
nak belajar rerajin.
ehemm, aku rase setiap tahun aku wish benda yang sama.
tapi tulahh, kesian, tak kesampaian pulakk.
yang ni bergantung kepada kesedaran diri aku. ekekekeke.

third;
make my parents proud of me.
sama maksud dengan yang second tadi.
nak dapat 4plat.
amin.. 

fourth;
nak gembirakan kawan-kawan aku :)
seriusslyy aku nak buat kawan aku happy bila ade dengan aku.
nak buat muka gelabah, buat muka seriuss bila borak dengan diorang.
nak tengok diorang gelak. and, bila diorang ade problems, aku nak jadik kawan yang berguna.
tryin to help them, make them smile.
it's all my great pleasure.

fifth;
hemm, ni macam susah. 
nak limitkan penggunaan aplikasi makanan dalam badan a.k.a nak jimatkan duit. muehehehe
sumpah susah. trust me.
maybe aku akan buat bajet harian ataupun bajet mingguan, atau.... mungkin takde bajet langsung.
sebab tu aku letak bende ni di tangga yang kelima.
cewahhh. dah macam carta lagu. nyampess.

sixth;
nak beli henpon baru.
itupun kalau aku rajin bekerja menyangkol  
henpon idaman aku bukan calang2. iphone 4s.
memang kelaut laa kalau nak beli. haha.
takpelah, kalau ade rezeki, aku beli.
lepas tu aku nak show off kat satu UMP.
tolong lempang diri sendiri.



seventh;
aku rase dah banyak sangat dah ni. 
takot tak terbuat pulak.
haihhh.
ok, ni last. aku nak banyakkan ibadat dan amal .
aku rase tahun ni aku lalai .
insyAllah. aku akan improve demi kebaikan.
aku harap, it's not just saying.
it'll become reality.
dengan kehendakNya.
amin.. ;)


okelah. setakat ni je kot. nanti esok lusa aku update.
bringing up the smile just like no others. :)






5 comments:

  1. sila kejot ak smyg subuh....

    ReplyDelete
  2. wahaa..ko memang kelakar la :)

    ReplyDelete
  3. haha. ingatkan ko ade belog. boleh2. haha. itupon kalau aku bangun.

    ReplyDelete
  4. wanii.. hehe. takdelah. biasa je. thanx eh visit. ;)

    ReplyDelete