Wednesday, May 4, 2011

study kat universiti macam ni ke?

Kehidupan yg anda akan lalui bila mula menjejakkan kaki di Universiti atau Kolej.


1. Tidur pukul 2.30 am adalah yg paling awal. (betul laa tu)

2. Mandi menjadi kurang penting. (err..no komen)

3. Tidur menjadi benda yg penting. (selama mana pun anda tidur anda tetap akan mengantuk) (eh? macam mane tau?)

4. Kitar semula dah sebati dlm p'gunaan pakaian ("Oh, jeans aku msih boleh bertahan hingga tahun depan..kotor sikit je"). (kadang-kadang kot)

5. Makan dua kali sehari adalah standard. Ada yg sekali je. (tak boleh! kena makan selalu.pagi petang siang malam)

6. 10 minit lebih dari cukup masa untuk bersiap-siap untuk kelas pertama anda. (agak laa)

7. Jika ruangan kuliah cukup besar, peluang untuk pinjam nota orang lain. (copy paste kat pendrive dah jadi kebiasaan.. haha)

8. untuk sesetengah, tidakkah anda suka bila buku yg ditulis oleh pensyarah anda sendiri selalu diperlukan untuk kelas nya? (tak paham o.0)

9. Paper yg 10 muka surat dulu kira mustahil, sekarang dah jadi kemestian. (ape ni)

10. Anda takkan perasan yg ramai org lebih bijak / kurang bijak dari anda. (boleh je perasan sebab ramai saiko)

11. Makanan ringan spt maggi jadi makanan kegemaran. (jajan pon)

12. Belajar mencintai roomate anda, terutama bila dia meninggalkan bilik anda. (mencintai? ape? blurr)

13. Untuk kelas. Lagi lambat lagi bagus. Menguap dalam kelas dah jadi kebiasaan (bukan setakat menguap.. zzzzzzz terus)

14. Anda takkan dpt bygkan sejauh mana sunyi nya rumah anda. (meriah yg amat sgt) (rindu rumah laa sape suruh cakap pasal rumah? T.T)

15. Majalah/ komic merupakan bahan bacaan dalam falsafah anda. (lawak kampus..epop.. ape lagi?)

16. Tidakkah anda akan rasa hebat bila boleh berjaga lewat malam tanpa buat apa2, tp dapat melelapkan mata semasa dikelas plg minimum 5 saat. (yeahh.. i feel extra great!)

17. Kawasan melepak jadi tempat berharga. (gosip? haa?)

18. Anda tidak akan terlepas dgn "toyol". (emmmm...)

19. Study last minute akan menjadi kebiasaan.(bukan kebiasaan lagi,kebanggaaan.. haha)

20. Yg terakhir, hidup anda tidak akan sama spt dulu :)


p/s: bukan semua student macam tu kan? tu semua bergantung pada student tu sendiri macam mana nak manage dyeorang punye cara study.. yang penting kita dapat sesuaikan diri dengan apa yang kita lalui kat universiti atau kolej dengan happy.. hehe.. sekian.. bye!


No comments:

Post a Comment