Monday, March 4, 2013

perjalanan hidup.

hai.

aku rasa dah berapa banyak draft yang aku buat kat post entry. =.=
tak sempat nyah nak update, maklumlah busy kemain.
mueheheh.
gelakkan diri sendiri.
busy laa sangat.


dalam meniti hari hari yang mendatang ni.
ada suatu suara yang sering bermain dalam dalam fikiran aku.
is this really my path? am i take the wrong way?
or otherwise, i'm already belong to this way.
because science and all chemistry thingy is not my list of interest.
seriously.


sepanjang aku belajar 3 tahun ni, as undergraduate student of Bachelor of Applied Science (Industrial Chemistry), aku rasa macam sedikit lost. memang aku akan menjadi seorang chemist ke?
*tetibe rasa nak share rasa hati yang membelenggu.
dan sekarang aku on my way to complete my Projek Sarjana Muda 1.
siapkan proposal, berulang alik ke fakulti jumpa dengan supervisor, baca journal.
and still, aku rasa apekebende yang aku buat ni?
main masak masak?
seriously aku bukan merungut ataupun jauh sekali tak bersyukur dengan apa yang aku dapat,
dan maybe tomorrow i'm gonna do my own experiment.
extraction of kacip fatimah, nak observe, apa chemical constituent yang terdapat kat tumbuhan tu.

frankly speaking, aku still blur.

Ya Allah, kuatkanlah hati aku untuk menempuh segala ujian dan perjalanan hidup aku di muka bumi ini.
amin. :)

Alhamdulilah.

In shaa Allah, satu hari nanti segala persoalan yang bermain difikiran aku akan terjawab.
i'm waiting for that day.



no name, selama seminggu tak direndam dalam air, dan dia kelihatan tak membesar dan bercambah.
terbantut.


lepaihh ni tunggu jaa lah post emo aku. *nangis.
uh ye, baru tadi aku survey lab.
besok dah start kena buat kerja.
nyampah.

kbai. 



6 comments:

  1. tahi tahi tahi tahi,,hahhahah

    ReplyDelete
  2. aku rasa cam nak bagi je hadiah kat ko sebab selalu komen kat belog aku. hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. Leq terus berjuang Leq. There is one verse in Quran stated "Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan."-al Inshirah. :)


    Btw Leqqqq aku pun ada kaktus, nama dia Kak Tus. Kekeke. ;p

    ReplyDelete
  4. wah, thanks gen. :)

    hehehe, dah membesar ke? :D kem salam kt kak tus ye.

    ReplyDelete
  5. Nampak jugak lah dia dah membesar. Tapi Kak tus aku nmpk garang sket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh. hehe. banyak duri ehhh. hehhehehe

      Delete